Paluu pääsivulle Kooste 105. Savonlinna 4.9.2017

Tänään 4. syyskuuta 2017 oli aurinkoista mutta melko koleaa säätä. Liikkeellä oli kuitenkin melko runsaasti punasyyskorentoja. Suurin osa oli nimenomaan koiraita. Paikka Mertajärvi, Savonlinna.

.

.

Tämä punasyyskorento lienee naaras. Ei niin punainen, vaan ruskehtava väriltään. Tosin yksilöiden välillä on sävyeroja myös värityksessä. Aurinkoinen paikka murskepintaisella tiellä Mertajärven rannalla oli näille korennoille mieluinen kisailupaikka. 4. syyskuuta 2017, Mertajärvi, Savonlinna.

.

.

Ei ole kuulunut sirkkojen sirityksiä eikä hepokattien soittelua, ja luulin jo etten enää kuule niitä. Mutta nyt syksyllä kauniilla ilmalla on kuulunut ainakin hepokatin soittelua. Äänen perusteella paikansin yhden ja otin siitä kuvan. Selvästi tämä on idän hepokatti (Tettigonia cantans). Se on täällä hyin yleinen - tämä alue on Etelä-Savoa. Muut hepokatit ovat täällä harvinaisempia. Mertajärvi, Savonlinna. 4.9.2017.

.

.

Tässä vanha kuva, kuvattu 23.6.2008. Tässä herää kysymys - mikä laji? Tämä lienee pikkulampikorennon naaras. Näitä näkee harvoin. Saman lajin koiras on sen sijaan hyvin yleinen. Täplät ovat lyhyitä ja kapeita, mutta niitä on useita. Tämä pisti silmään, kun katselin vanhoja kuvia. Tämä kuva on tehty alkuperäisestä kuvasta nettikuvaksi 12.9.2017. Kuvauspaikka Punkaharju Taipaleenlahti.

.

.

Tämä vanha kuva herätti kysymyksen, mikä korento on kysymyksessä. Kuva 1.6.2008 Punkaharjulta. Tämä on mahdollisesti niin tuore, että aikuisen tyypilliset värit vielä puuttuvat. Kuvauspaikka Punkaharju Taipaleenlahti.

.

.

Myös tämä on vanha kuva. Kuvattu kesällä 2008 Punkaharjulla. Tämä orava pesi tuona kesänä linnunpöntössä aivan talon pihapiirissä. Sekä tuo emo-orava että poikaset jossain määrin kesyyntyivät sinä kesänä. Kuvassa emo-orava on pihan laidalla olevassa männyssä ja tarkkailee sinne talon pihalle, jossa se itsekin usein juoksenteli.

.

.

Paluu pääsivulle Paluu sivun alkuun