Paluu pääsivulle Kooste 98. Savonlinna 4.4.2017

Joutsenia pellolla 27 maaliskuuta 2017 maantien laidassa olevalla pellolla ruokailemassa.

.

.

Kanadanhanhi. Kuva 3. huhtikuuta 2017 - paikka: Savonlinna, Riihisaari. Riihisaaren kohdalla, Kyrönsalmessa, sulassa vedessä talvehtii aina joukko sorsia. Niitä ruokitaan talven aikana. Muuttoaikana näiden puolikesyjen tai kesyjen sorsalintujen joukkoon ilmestyy lyhyeksi aikaa villimpiäkin vesilintuja, kuten laulujoutsenia tai kanadanhanhia helpon ravinnon toivossa. Näistä ei saa selvää, ovatko ne villejä, puolivillejä vai kesyjä. Mahdollisesti villejä, koska niitä esiintyy vain muuttoaikoina. Nälkä ajaa ne sorsien joukkoon.

.

.

Yöllä oli satanut lunta joutsenten suosimalle viljapellolle. Sitkeästi joutsenet yrittivät kaivaa viljan siemeniä sieltä lumen alta. Tässä joutsenen seurassa on kohtalotoveri, varis, joka näyttää tulevan toimeen hyvin tämän joutsenen kanssa. Kuva on otettu kaukaa. Kuva 3.4.2017 Savonlinna.

.

.

Kurkia pellolla 19.4.2017, Savonlinna. Sekä kurkia että joutsenia oli runsaasti liikkeellä tänään 19. huhtikuuta 2017. Joukossa oli muutamia kanadanhanhia ja töyhtöhyyppiä. Sää oli keväinen, vaikka ei vielä kovin lämmin.

.

.

Lintujen kokous 19.4.2017 Hannolanpelto Savonlinna. Tässä kuvassa näkyy parikymmentä muuttolintua. Muutamia isokokoisia kurkia, muutamia joutsenia, näyttää olevan myös kanadanhanhia ja tunnistamattomia pienempiä lintuja. Suunnilleen sama määrä on vielä tästä kuvasta vasemmalle, eli yhtensä noin 40 lintua. Pienemmät luottavat varmaan kurkien pelotusvoimaan. Kun kurki tai joutsen iskee nokallaan, on se melkoinen isku ainakin pienemmille nisäkkäille. Saattaa kettukin varoa noita suurimpia lintuja. Siellä näki myös variksia ja töyhtöhyyppiä. Niitä ei taida näkyä tässä kuvassa.

.

.

Lapsuuteni uimapaikka. Sallassa nykyisten Sallatunturien (Pyhätunturit) pohjoispuolella sijaitsee Pyhäjärvi. Siitä lähtee muutaman kilometrin mittainen Pyhäoja, joka laskee Ruuhijokeen. Juuri ennen Ruuhijokeen liittymistä Pyhäojassa on hyvä uimapaikka, joka oli ennen muinoin ahkerassa käytössä. Nykyään se ranta kasvaa pajua, eikä siinä enää ui kukaan. Siinä oli lämmin vesi - päinvastoi kuin Ruuhijoessa, jossa vesi oli "jääkylmää", sillä se on lähdepohjainen joki. "Pyhän näköinen paikka" se on edelleen.

.

.

Paluu pääsivulle Paluu sivun alkuun