.
Paluu pääsivulle Kooste 91. Savonlinna 15.7.2016

Kerimäen (Nykyään Savonlinnan kaupunkiin kuuluvassa) kirkkorannassa on todettu olevan täplälampikorentoja, lummelampikorentoja ja viitasammakoita. Ei ole yllätys. Varmaan sieltä löytyisi myös merisinikorentoja. Yllä oleva lehtileike on PURUVESI lehdestä 28.7.2016. Nämä kaikki lajit ovat harvinaisia - ainakin nuo korentolajit ovat rauhoitettuja.

.

.

Sinisiipi, saattaa olla hopeasinisiipi (Polyommatus amandus). Näitä on useita lajeja, jotka muistuttavat toisiaan.

.

.

Keltakurjenmiekka. Punkaharju, Harjutien lampi.

.

.

Kissankello. Näitä kissankelloja on useampaa tyyppiä. Tässä "pitkäkelloinen" malli.

.

.

Näyttää äkiksestään keihästytönkorennolta, mutta tarkkaan katsoen onkin sirotytönkorento. Tällä on erityisen ohut takaruumis ja takaruumiin 2-jaokkeessa on ikäänkuin oluthaarikka, jossa kaksi kädensijaa. Selvät merkit tunnistamisen kannalta.

.

.

Vielä tänään, 25. heinäkuuta 2016, oli liikkeellä sitruunaperhosia. Kuvassa koiras. Kuva 25.7.2016 Punkaharju, Metsäntutkimuslaitos. Nämä keltaiset ovat koiraita - näkyi myös vaaleampia naaraita.

.

.

Hopeatäplistä suurin ja komein, keisarinviitta. Kuva 26.7.2016 Punkaharju.

.

.

Pikkulumme 26.7.2016. Puruvesi Sorvaslahti.

.

.

Sitruunaperhonen myös tässä. Näitä on nyt paljon liikkeellä. Kuva 27.7.2016. Savonlinna.

.

.

Kimalainen ja kukka. Kimalainen ei ole ainakaan tavallinen mantukimalainen, vaan aika oudon näköinen. Myös kukka näyttää hyvin oudolta. Paikka oli metsässä oleva pieni heinikkoinen aukio Savonlinnassa. Kumpikin laji tunnistamatta. 27.7.2016. ( Tunnistettu myöhemmin: Mantuloiskimalainen ( Bombus bohemicus, kukka tunnistamatta) ) .

.

.

Tässä kuva tuosta oudosta kimalaisesta toisesta kuvakulmasta. Kovin näyttää oudolta. Kimalaislajeja on aika paljon - muutamat niistä ovat harvinaisia. Kuva 27.7.2016. ( Mantuloiskimalainen, (Bombus bohemicus) ) .

.

.

Karhuvuoren luontopolulla Savonlinnassa, pitkospuiden kohdalla, lenteli ilmassa useita tummia keskikokoisia korentoja. Niitä ei voinut tunnistaa. Yksi laskeutui levähtämään pitkospuille. Otin kuvan mukana olleella makro-objektiivilla (200mm) melko kaukaa haluten vain tunnistaa lajin. Olosuhteisiin nähden kuvasta tuli kohtuullinen huomioiden kuvauseäisyyden. Laji on selvästi merisinikorento (Orthetrum cancellatum) [Större Sjötrollslända]. Näitä esiintyy merten rannikoilla, mutta myös ainakin Puruveden - Pihlajaveden alueella, kuten Savonlinnassa. Kysymys ei ole vain yhdestä yksilöstä. Kuva 27.7.2016.

.

.


Paluu pääsivulle