Paluu tekijän pääsivulle

.

Kokemuksia AVAST virustorjuntaohjelmista

.

.

Digitalriver - yritykselle (avast@digitalriver.com)

.

ASIA: Digitalriver - laskutus - virheellistä. Katso: LIITE 1, LIITE 2, LIITE3

Laskun lähettäjä Emailin mukaan on avast@digitalriver.com

Email saapunut: 28.1.2019 klo 08.13

Tilauksen päivämäärä: 28.1.2019 (Huom!)

Tilausnumero = 3028 7514 008

Tuotteet:

1. Avast Premier 1 PC 1 vuosi Varastotunnus = PRE-08-001-12-AR

2. Avast Cleanup Premium 1 PC 1 vuosi Varastotunnus = CLP-01-001-12-AR

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuo laskutus vaikuttaa täysin keksityltä:

Minulla on ollut käytössä jo kauan, AVAST virusohjelmat 1. AVAST PREMIER ja 2. AVAST CLEANUP. Kun maksettu aika alkoi umpeutua, minä olin ryhtynyt uudistamaan samoja ohjelmia jälleen vuoden ajaksi. Kehotuksista huolimatta en aluksi osannut uudistaa niitä, mutta Avast ei kuitenkaan katkaissut niitä heti. Sain uudistettua ne vähän myöhässä. 8.1.2019 nuo molemmat ohjelmat olivat olleet käytössä jo vähän aikaa, ja tuona päivänä 8.1.2019 minä jo latasin uusimman päivityksen. Tämä näkyy "Lataukset" tiedostosta.

Siitä lähtien ovat tuon ainoan tietokoneeni virusohjelmat olleet ajan tasalla. 8.1.2019 lähtien minulla ei ole ollut mitään tarvetta hankkia uusia AVAST virusohjelmia.

Kuitenkin "avast@digitalriver.com" on lähettänyt minulle ohjelmia sähköpostissa. Sähköpostin mukaan laskun voi tilata yrityksen tilaussivulta. Kyseinen sähköposti on lähetetty 28.1.2019 klo 8.13 ja tilauksen päivämäärä on sama 28.1.2019. Liitteen mukaiset ohjelmat ovat AVAST PREMIER ja AVAST CLEANUP PREMIUM. Ne ovat ilmestyneet sinne AVAST PREMIER ohjelman kuvan sisälle ja ovat maksettuina. Ja lisäksi näyttää siltä, että tuo lähettäjä on saanut niistä myös maksun minun tililtäni. Kokonaishinta: 59.98 E.

Näistä ohjelmista en ole saanut laskua henkilökohtaisesti, enkä näinollen ole lähettänyt laskua pankkiin maksettavaksi. Onhan se selvää, koska minä olen ollut tietoinen, että minulla ovat 8.1.2019 lähtien olleet VIRUSOHJELMAT täysin ajan tasalla. Tuon sähköpostin mukaan tilaus on tehty 28.1.2019, siis paljon myöhemmin, ja sähköposti on lähetetty samana päivänä 28.1.2019. Näyttää siltä, että tavaran toimittaja on laskuttanut suoraan pankkia ja pankki on maksanut. Tietysti minä en ole ollut myöskään tilaamassa 28.1.2019 noita kahta ohjelmaa Minä en ole ollut asiasta edes tietoinen. Minulla ei ole ollut edes minkäänlaista tarvetta tilata noita kahta ohjelmaa. En tietysti olisi maksanut, koska minulla ei ollut mitään tarvetta hankkia uusia ohjelmia. Virusohjelmat olivat koneellani täysin ajan tasalla. Ihmetyttää lisäksi se, että AVAST PREMIER kuvakkeessa on muitakin ohjelmia maksettuina, joista minä en ole ollut edes tietoinen. Muutamat niistä ovat siellä käyttämättöminä VARALLA, maksettuina kylläkin. Eihän sellainen ole minun tarkoitukseni ollut. Löysin ne vasta sieltä äskettäin.

Kaikki ne ohjelmat olivat "Auto-renewall" tilassa eli automaattisesti uudistettavissa ja siis perittävissä ilman minun tietoani. Myös ne, jotka eivät olleet edes käytössä. En kyllä muista, että olisin ohjelmia asettanut "Auto-renewal" tilaan. Sellainen ohjelmien maksujärjestely ei sovi minulle lainkaan. Olen 82 vuotias ja helposti unohdan vanhat ohjelmat. Silloin ne käytöstä pois olevat ohjelmat raksuttavat rahaa vain ohjelman toimittajalle, enkä minä tiedä siitä mitään. Yritys on mielestäni täysin tietoinen tästä tilanteesta, mutta minulle tuo oli yllätys. Nämä muutamat ohjelmat ovat vain tuon AVAST kuvakkeen takana, vaikka olisin ne poistanut muualta tietokoneesta. Tätä minä pidän vääränä. Moni asiakas ei arvaa tai osaa katsoa sinne AVAST kuvakkeen sisälle. Tästä voisi käyttää rumempaakin sanaa... Ainakin kansan kielessä tuollaista sanotaan huijaukseksi.

Oli ohjelmia, jolla tuo "Auto renewal" voitiin poistaa. Käytin sitä ohjelmaa. Se poisti osasta tuon AVAST PREMIER kuvan sisällä Olevista ohjelmista tuon "Auto-renewal" ominaisuuden. Muutaman ohjelman kohdalla tuli ilmoitus: "Valitettavasti tuo muutos ei onnistu". Siis sellainen ilmoitus tuli valikoidusti joidenkin ohjelmien kohdalla. Minä päättelin, että tuo on täysin AVASTIN oma päätös, olla muuttamatta, jos AVAST niin haluaa. Tämä asia pitäisi olla asiakkaan päätettävissä kaikkien ohjelmien osalta, myyjä ei voi sitä päättää. Yksin asiakas päättää siitä, ei yritys. Minulle tuo "AUTO-RENEWAL" ei sovi oillenkaan. Ikä 82 v ja muisti ei ole enää täydellinen. Siellä vain muutamat ohjelmat raksuttaisivat rahaa jollekin yritykselle, minun tietämättäni, vaikka en ohjelmaa edes käyttäisi. Tämä 55,98 E pitäisi minulle mielestäni palauttaa. Nämä kaksi ohjelmaa minulla oli jo ennestään, enkä tietysti halua samoja ohjelmia ja nekin maksettuina. Siellä ne ovat vieläkin.

Kaikki ohjelmat, joita hankin, pitää olla itse uudistettavissa "EI suinkaan AUTO-RENEWAL". Ja ne pitää muuttaa sellaisiksi. Selittely ei auta. Kyllä AVAST tietää, että se estää joidenkin ohjelmien muuttamisen pois Auto-Renewal tilasta, vaikka asiakas voi teoriassa poistaa ne annetulla ohjelmalla, mutta AVAST estää sen muuttamisen halutessaan. Päätös siitä kuuluu vain asiakkaalle, ei ohjelman myyjälle.

Tämä 28.1.2019 esitetty lasku, jossa tilaus on tehty 28.1.2019 on tietysti täysin keksitty. Eihän minulla ole ollut mitään tarvetta tilata uusia virusohjelmia, kun se puoli tietokoneellani on ollut täysin kunnossa viimeistään jo 8.1.2019. Itse tiedän, että minulla oli juuri nuo samat ohjelmat jo ennestään, ja täysin toimivina ja maksettuina lähes vuosi eteenpäin. Mitä nimikettä tällaiselle menettelylle pitäisi käyttää. Se voi olla aika ruma sana...... Palauttakaa se raha .... 59.98 E Ja ehkä se toinenkin 59,98 E.

Koneellani olevan tietokoneen AVAST-kuvakkeen kautta voi katsoa LISENSSIEN tilanteen. Se on juuri tällä hetkellä seuraava:

1. Avast Premier (Aktiivinen), päättyy 7.12.2019
2. Avast Cleanup (Aktiivinen), päättyy 29.11.2020
3. Avast Passwords (Aktiivinen), päättyy 23.8.2019

4. Avast Premier (Ei-aktiivinen), päättyy 28.1.2020 - täysin turha, raksuttaa vain rahaa yritykselle.
5. Avast Internet Security (Ei-aktiivinen) , päättyy 29.11.2019 - raksuttaa vain rahaa yritykselle.

Nuo 1,2 ja 3 ovat oikein ja saavat olla, mutta ei automaattisessa uusinnassa.

Nuo 4 ja 5 ovat täysin tarpeettomia, ne pitäisi lakkauttaa, ja poistaa (DELETE) täältäkin täysin. Ne toimivat tällaisena vain rahankerääjinä alan yritykselle. Niistä jo peritty viimeinenkin maksu pitäisi palauttaa. Se olisi oikea menettely mielestäni.

Itse ohjelmiin AVAST PREMIER ja AVAST CLEANUP olen erittäin tyytyväinen. Ne ovat hyviä ohjelmia. Mutta etenkin tätä tahoa avast@digitalriver.com pidän huonona ja väärin toimivana tahona. Se on huonoa mainosta hyvälle ohjelmalle. Suomessa on keskusteluplstojen perusteella paljon muitakin huijattuja, ja yleensä silloin on ollut nimenomaan AVAST DIGITALRIVER.COM asialla. Jotakin siinä mnettelyssä on hyvin väärää. Minusta se näyttää selvältä huijaukselta. No en ole lakimies. En tiedä mikä termi tuohon sopii!?

Savonlinna 17.2.2019 Ville Alatalo

Kaartilantie 74 C 25, 57230 Savonlinna va@villalat.com http://www.villalat.com

.